Beste wielervrienden,

Daar wij de gezondheid van onze medemens voorop stellen zien we ons genoodzaakt om de fietshappening De Teutenroute door COVID 19 voor 2020 definitief te annuleren.
Wij hopen jullie terug te mogen begroeten op onze 21ste editie maar dan op zondag 25 April 2021

Verzorg jullie goed en tot volgend jaar,
Namens de organisatie

Bedankt voor jullie deelname

Beste fietsvrienden, bedankt !

De Fifty-One Club ‘De Teuten’ en de vliegbasis Kleine-Brogel waren op zondag 06 mei 2018 de trotse gastheren voor de negentiende editie van de familie-fietshappening ‘De Teutenroute’ en dat samen met de Noord Limburgse gemeentes Peer, Overpelt, Neerpelt, Lommel, Hamont-Achel en Bocholt.

De maand mei is in principe één van de mooiste maanden van het jaar. De eerste bloesems worden dan waargenomen en de vele verlengde weekends bezorgen ons de nodige recreatieve tijd om al fietsend de prachtige natuur die onze provincie rijk is te verkennen.

Ook de organisatoren van de Teutenroute spelen hier op in en onder een stralend zonnetje mochten dan ook de meer dan 5.000 deelnemers genieten van een fietstocht langs de zes deelnemende gemeentes.
De talrijke fietsliefhebbers ontdekten zo de mooiste plekjes en vergezichten in het spoor van de befaamde Teuten. De bewegwijzerde routes waren perfect aangegeven. Langs de routes deed men gezellige teutenhuizen aan waar men zich inschreef of waar men even kon uitblazen. Hier kon men terecht voor een verkoelend streekbiertje of een plaatselijk streekgerecht zoals de boekweitkoek, de kruidenpannenkoek en andere lekkere gerechtjes. De muzikale omlijsting, ondersteund door diverse live-bandjes, zorgden dan voor de rest.

Nieuw tijdens deze editie waren de twee culinaire fietstochten vanuit Sint-Huibrechts-Lille en Lut-Lommel waarbij de deelnemer tijdens de 56 Km lange fietstocht in de verschillende aangedane teutenhuizen hun viergangenmenu stapvoets kregen voorgeschoteld. Te beginnen met spek en eieren met een geurende tas koffie, om in het volgend teutenhuis de dagsoep, een heerlijke hoofdschotel opgediend te krijgen om uiteindelijk in het teutenhuis van vertrek te mogen genieten van een dessert op voor deze editie zonnig terrasje…..

Ook de CERA sprong op de kar van de Teutenroute en organiseerde hun ‘CERA-vennoten dag’ in het Teutenhuis van de vliegbasis waar hun genodigden 2 mooie fietstochten en een bezoekje aan het KB-Air museum kregen aangeboden.

Zo genoot het talrijke deelnemersveld met volle teugen van het fietsevenement en droegen tegelijkertijd hun steentje bij voor de minder fortuinlijke medemens. Immers kortelings kunnen de organisatoren de vliegbasis Kleine-Brogel en de FOC De Teuten hun sociale doelen de vzw Vrienden MS alsook de MS Liga Comité ondersteunen met elk een cheque van 12.500 euro, een mooi bedrag dat zeker goed zal besteed worden ten voordele van onze MS-patiënten.

De 8 deelnemende verenigingen ontvingen voor de uitbating van de teutenhuizen een financiële tegenprestatie van maar liefst 42.500 euro !

verenigingen 2018 550px

 

Buiten de jaarlijkse steun aan MS mocht Dhr. Andre Peeters van het Dienstencentrum Ter Engelen de helft van de opbrengst van de veiling van het kunstwerk, alsook het ingekaderde kunstwerk zelf in ontvangst nemen. Het kunstwerk werd gerealiseerd op de prachtige muziek van de schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski, tijdens het concert Viva la Vida in de Steengoed arena van Maaseik.

cheque organisatie 2018 550px


Daarbuiten mochten 3 deelnemers op dinsdag 19 juni in restaurant Kompenhof hun gewonnen elektrische fiets, geschonken door The e-bikes in samenwerking met 7 plaatselijke KMO’s, alsook 8 deelnemers een midweek-arrangement Erperheide, geschonken door Center Parcs, in ontvangst nemen.

winnaars weekends fietsen 2018 550px

 

Sportieve en aangename fietsgroeten,

Willy Simons
Public relations Teutenroute 2018

JoomlaMan